Αποκαλυπτική έρευνα της Kapa Research για τα πολιτικά πρόσωπα του Έβρου

Μία αποκαλυπτική δημοσκόπηση, που διενεργήθηκε από τη γνωστή εταιρεία Kapa Research, δημοσίευσε τη Δευτέρα 18 Δεκεμβρίου η εφημερίδα «Νέα Εγνατία» της Καβάλας. Στο επίκεντρο της έρευνας βρέθηκαν τα πολιτικά πρόσωπα της ΑΜΘ και του Έβρου και η άποψη των πολιτών για αυτά.

Η άποψη των πολιτών για τους βουλευτές Έβρου
Για τους βουλευτές του Έβρου, όπως ήταν αναμενόμενο, ο Αναστάσιος Δημοσχάκης της Νέας Δημοκρατίας, είναι αυτός που συγκεντρώνει τις περισσότερες θετικές απόψεις. Ωστόσο, γενικώς, η απαξίωση για το πολιτικό σύστημα γενικότερα και η δυσαρέσκεια από την κρίση, αποτυπώνεται απόλυτα στα υψηλά ποσοστά της αρνητικής γνώμης που έχουν οι πολίτες για τους βουλευτές.
Αναλυτικά, για τον Αναστάσιο Δημοσχάκη εκφράστηκε θετικά το 35,5% και αρνητικά το 46,5%. Στους κυβερνητικούς βουλευτές, τα πράγματα είναι πιο … ζόρικα, αφού για τον Γιώργο Καϊσα του ΣΥΡΙΖΑ θετικά εκφράστηκε το 26,5% και αρνητικά το 57%, για τη Νατάσα Γκαρά θετικά το 25% και αρνητικά το 59,5%, ενώ για το Δημήτρη Ρίζο θετικά το 20,5% και αρνητικά το 60%.

Αντέχει ο Βαγγέλης Λαμπάκης
Παρά την αντιπολίτευση και την κριτική που του ασκείται, σχεδόν σε καθημερινή βάση, κυρίως από την παράταξη του Παύλου Μιχαηλίδη «ΑΝΑΣΑ» και τη Λαϊκή Συσπείρωση, ο δήμαρχος Αλεξανδρούπολης Βαγγέλης Λαμπάκης φαίνεται πως συνεχίζει να απολαμβάνει την εμπιστοσύνη, έστω της οριακής πλειοψηφίας των πολιτών.
Η δημοτική αρχή που μπαίνει στο τελευταίο έτος της δεύτερης θητείας της, δεν φαίνεται να έχει επηρεαστεί από τη λεγόμενη φθορά του χρόνου, ίσως όχι όσο θα περίμενε κανείς, αφού ο κ. Λαμπάκης συγκεντρώνει 45% σε θετικές και μάλλον θετικές γνώμες και 43,5% σε αρνητικές και μάλλον αρνητικές. Υπενθυμίζεται πως τη δεύτερη φορά αναδείχθηκε δήμαρχος Αλεξανδρούπολης από την πρώτη Κυριακή με 56%.

Χλιαρή αντιμετώπιση για τον περιφερειάρχη
Με 37% θετικές και μάλλον θετικές απόψεις εκφράστηκαν οι ερωτηθέντες για τον περιφερειάρχη ΑΜΘ Χρήστο Μέτιο. Αρνητικές απόψεις εξέφρασε το 36%. Ωστόσο, στο ερώτημα για το αν θα επιθυμούσαν επανεκλογή Μέτιου το 39,5% απαντά αρνητικά και το 29,5% θετικά, ενώ ένα αξιοσέβαστο 28% δεν έχει άποψη για το θέμα.

Μείζον πρόβλημα η ανεργία και η φτώχεια
Στην ερώτηση «Πόσο ικανοποιημένος είστε από τη ζωή στην περιοχή που κατοικείτε» οι κάτοικοι της ΑΜΘ μοιράστηκαν στα δύο και απάντησαν κατά 49,5% πολύ και αρκετά ικανοποιημένοι και πάλι το 49,5% λίγο και καθόλου. Ως προς τα μεγαλύτερα προβλήματα, το 75% απάντησε πως είναι η ανεργία, το 46,5% την ανέχεια και την φτώχεια.